Historie

In 1988 is Ad van Baal een prachtig initiatief gestart in Neede, de speelweek. Tijdens deze vijf dagen, die toen plaatsvonden in het Bastion, waren kinderen met een licht verstandelijke beperking welkom om samen te genieten van een week vol spelletjes, activiteiten en plezier en vooral om de ouders te ontlasten in de zomervakantie.

Ad heeft het stokje na jarenlange inzet overgedragen aan Hiske en nadat het Bastion een andere bestemming kreeg zou dit het einde betekenen voor de speelweek. Hierop hebben een aantal zeer betrokken vrijwilligers besloten dat dit niet mocht gebeuren en hebben in 2011 de Stichting Speelweek Neede opgericht waarna deze verhuisde naar het Naturhus te Neede (onderkomen van de scouting). Na het oprichten van deze stichting nam het aantal deelnemers een toevlucht en sinds 2014 probeert het bestuur, inmiddels in een nieuwe hoedanigheid, een professionaliseringslag te maken op het gebied van naamsbekendheid, coördinatie en tot in de kleinste puntjes tijdens de speelweek zelf. De speelweek is vijf dagen lang activiteiten en ontspanning voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van zes tot twaalf jaar.

Komend jaar: Speelweek van 26-30 juni 2017. De aanmeldingen stromen binnen maar er is nog plek, kijk op de site voor aanmelden of neemt gerust contact op met Marije.

Het bestuur heeft sinds 2014/2015 een nieuwe samenstelling bestaande uit onderstaande leden:

Voorzitter: Gerrit
Gerrit is sinds 2007 vrijwilliger bij de speelweek, de eerste twee jaar als figurant en dit smaakte naar meer waarop Gerrit begeleider is geworden. Momenteel heeft Gerrit de functie van voorzitter waarbij hij leiding geeft aan de (gehele) organisatie en het werven van sponsoren.

Algemeen bestuurslid: Bea
Bea is al vele jaren betrokken bij de Speelweek, in eerste instantie zorgde Bea vanuit de keuken voor het eten en drinken, sinds de oprichting van de stichting is Bea penningmeester. Naast deze functie waarbij Bea zorg draagt voor het financiële gedeelte van de organisatie is Bea tijdens de Speelweek de vaste kern in de keuken.f

Coördinator: Marije (vertrouwenspersoon)
In de voorbereidingen nodigt de deelnemers uit, heeft contacten met ouders/verzorgers en draagt zorg voor grotendeels de voorbereidende werkzaamheden rondom de planning, etc. Daarnaast stuurt Marije gedurende de week de vrijwilligers aan. Marije neemt ondertussen al weer een heleboel jaren deel aan de Speelweek en geniet ieder jaar weer van de vrolijke koppies en het plezier van de deelnemers en vrijwilligers.

Secretariaat: Nicolien
Nicolien kwam als stagiaire in 2007 bij de Speelweek, heeft hierna als vrijwilliger bij de Speelweek gewerkt en na een aantal jaren afwezigheid is zij sinds 2014 bestuurslid en vrijwilliger.

Penningmeester: Bart (vertrouwenspersoon)
Sinds 2013 vrijwilliger bij de Speelweek en zijn enthousiasme was dermate aanstekelijk dat hij begin 2015 is gevraagd als bestuurslid.